Η πολιτεία της Νέας Υόρκης στην πρώτη γραμμή για το U=U

Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης εντατικοποιεί την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη θεραπεία ως πρόληψη στον HIV και την επιστημονική τεκμηρίωση U=U.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ιστοσελίδα untrabnsmittable.org περιέχει πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα της αντιρετροϊκής αγωγής να εξαλείφει τον κίνδυνο σεξουαλικής μετάδοσης του ιού. Τον Αύγουστο του 2016, το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας συνυπέγραψε με άλλους οργανισμούς δημόσιας υγείας την παραδοχή ότι τα άτομα με HIV λοίμωξη που διατηρούν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο για τουλάχιστον έξι μήνες δε μπορούν πρακτικά να μεταδώσουν τον ιό HIV ακόμη και με σεξουαλικές επαφές χωρίς προφυλάξεις. Λίγους μήνες αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2017, τη Διεθνή Διακήρυξη συνυπέγραψε και το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Το περιοδικό “Metrosource” φιλοξένησε τρεις εκπροσώπους της εκστρατείας της Νέας Υόρκης οι οποίοι παρουσίασαν τις συντονισμένες προσπάθειες της πόλης να δώσει τέλος στην επιδημία, αξιοποιώντας όλο το φάσμα των προληπτικών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέτρων ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων.

Η εκστρατεία U = U της πολιτείας της Νέας Υόρκης εστιάζει στη σεξουαλική υγεία και στο ασφαλές σεξ. Με έναν πλήρη, απλό και άμεσο τρόπο, επιχειρεί να προσεγγίσει θέματα όπως η PEP, η PrEP, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή τήρηση της αγωγής. Η προσπάθεια επικεντρώνεται όμως κυρίως στους τρόπους με τους οποίους ένα οροθετικό στον HIV άτομο μπορεί να ελέγξει το ιικό φορτίο του με τη λήψη αντιρετροϊκής θεραπείας και να καταστεί έτσι μη μεταδοτικό.