Είπαν για το U=U


«Η επιστήμη πραγματικά επαληθεύει και επικυρώνει το U = U.»

Ομιλία στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Πολιτειών για το AIDS (Σεπτέμβριος 2017)

Anthony S. Fauci, MD, Ανοσιολόγος, Διευθυντής, Εθνικό Ινστιτούτο για τις Αλλεργίες και τα Λοιμώδη Νοσήματα των ΗΠΑ (NIAID)

 

«Η παγκόσμια ιατρική και επιστημονική κοινότητα στην πρώτη γραμμή της έρευνας και της φροντίδας για τον HIV διακηρύσσουν ότι μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο σημαίνει μη μεταδοτικός.»

AIDS Research Editorial (Αύγουστος 2017)

Δρ Julio Montaner, Καθηγητής Ιατρικής, Πρόεδρος St. Paul’s Hospital Foundation

 

Το U = U είναι μια απλή αλλά εξαιρετικά σημαντική εκστρατεία βασισμένη στα ισχυρά θεμέλια της επιστημονικής τεκμηρίωσης. Έχει ήδη επιτύχει να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους με HIV, καθώς και τους φίλους και τις οικογένειές τους, να κατανοήσουν ότι μπορούν να ζήσουν για πολλά χρόνια, να έχουν υγιή ζωή, να κάνουν παιδιά και να μην ανησυχούν ποτέ ότι θα μεταδώσουν την HIVλοίμωξη σε άλλους. Η υποστήριξη αυτής της τεκμηρίωσης και της εκστρατείας από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι το πιο σημαντικό μήνυμα του 2017 για τη μάχη αντιμετώπισης του HIV.

The Lancet (Νοέμβριος 2017)

 

Εκτός από τις θετικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV, υπάρχει αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ των επιστημόνων ότι οι άνθρωποι με μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δε μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σεξουαλικά. Αυτή η γνώση μπορεί να ενδυναμώσει τα οροθετικά άτομα.

 UNAIDS Explainer (Ιούλιος 2017)

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία καθημερινά όπως έχει συνταγογραφηθεί και επιτυγχάνουν και διατηρούν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δεν έχουν ουσιαστικά κανένα κίνδυνο να μεταδώσουν σεξουαλικά τον ιό HIV στους ερωτικούς τους συντρόφους.

CDC, Σεπτέμβριος 2017

 

Εάν τηρείτε την αγωγή σας και διατηρείτε το ιικό σας φορτίο κάτω από τα ανιχνεύσιμα επίπεδα, δε θέτετε σε ρίσκο το σύντροφό σας. Τώρα έχουμε τα επιστημονικά δεδομένα για να πούμε ότι μπορεί να εκτεθήκατε στον ιό, αλλά δε μπορείτε να τον μεταδώσετε. Πρόκειται για μία κατάκτηση στην κατεύθυνση της εξάλειψης του στίγματος που σχετίζεται με τον ιό HIV.

Anthony S. Fauci, M.D., Director, NIAID, NIH Video interview (Ιούλιος 2017)

Το «NAM aidsmap», μία από τις σημαντικότερες πηγές πληροφόρησης για τον ιό HIV στον κόσμο, υποστηρίζει ένθερμα τη δήλωση συναίνεσης U = U. Τα επιστημονικά στοιχεία είναι σαφή. Κάποιος που έχει μη ανιχνεύσιμα επίπεδα ιού στο αίμα του δεν αποτελεί κίνδυνο μόλυνσης για τους σεξουαλικούς του συντρόφους. Αυτή η τεκμηρίωση αλλάζει ολοκληρωτικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τον HIV. 

Statement from NAM aidsmap (Φεβρουάριος 2017)