ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AIDS 2018 ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ U=U

Η ζωή των ανθρώπων που ζούμε με HIV δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Η Παγκόσμια Διακήρυξη για το U=U (Undetectable=Untranssmittable) επιδιώκει να θέσει τέλος στην παραπληροφόρηση σχετικά με τη μετάδοση του ιού, επικοινωνώντας την επιστημονική τεκμηρίωση ότι τα οροθετικά άτομα που λαμβάνουν αντιρετροϊκή αγωγή και επιτυγχάνουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο, δε μπορούν πρακτικά να μεταδώσουν τον HIV ακόμη και με σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Τα νέα αυτά δεδομένα μετουσιώνονται σε δύναμη για να τεθούν η πρόληψη και η φροντίδα για τον HIV σε νέες βάσεις και για να απελευθερωθούν οι άνθρωποι από το στίγμα και το φόβο.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο AIDS 2018 θα αποτελέσει όχημα για τη διάδοση αυτού του μηνύματος ελευθερίας και ελπίδας. Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 από τις 8:30 έως τις 17:00, διοργανώνεται δορυφορικό τραπέζι με τίτλο U=U 2018: Celebrate, Activate and Implement! με τη συμμετοχή των πιο επιφανών επιστημόνων και πρεσβευτών του U=U. Με την παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στα πεδία της επιστήμης, της έρευνας και του ακτιβισμού, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν και θα ενημερωθούν για το U=U, προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω το ρόλο τους ως πρεσβευτές του μηνύματος στις χώρες και τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι παρακάτω:

Anthony Fauci, Director, U.S. National Institute of Allergy and Infectious Diseases
Linda-Gail Bekker, President, International AIDS Society
Jesus Aguais, Founder and Executive Director, Aid for AIDS
Solange Baptiste, Executive Director, ITPC Global
Chris Beyrer, Professor, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health
Erika Castellanos, Executive Director, GATE
Demetre Daskalakis, Deputy Commissioner of Disease Control, New York City Department of Health and Mental Hygiene
Laurie Edmiston, Executive Director, CATIE
Micheal Ighodaro, Program Manager, AVAC
Charles King, President and CEO, Housing Works
Pietro Vernazza, Author, Swiss Statement; Executive Committee, PARTNER Study; Chief of Division of Infectious Diseases and Hospital Epidemiology, Cantona Hospital, St. Gallen, Switzerland
Florence Thune, Director General, Sidaction