Ο Έλληνας Dr. Demetre Daskalakis μιλά για την απόφαση του Δήμου της Νέας Υόρκης να συνυπογράψει πρώτος την Παγκόσμια Διακήρυξη U=U

Το κίνημα U = U ανέπτυξε τεράστια δυναμική όταν υπογράφηκε τον αναπληρωτή Επίτροπος της Διεύθυνσης Ελέγχου Νόσων της Νέας Υόρκης Dr. Demetre Daskalakis. Oκ. Δασκαλάκης μοιράζεται την ιστορία του πώς ξεκίνησε η εκστρατεία της Νέας Υόρκης και πώς η μητρόπολη συνεχίζει να πρωτοστατεί:

«Το καλοκαίρι του 2016, συνυπογράψαμε τη Διακήρυξη Συναίνεσης της εκστρατείας πρόληψης «Unabletable = Untransmittable», καθιστώντας τη Νέα Υόρκη την πρώτη δημόσια αρχή στις Ηνωμένες Πολιτείες που συμμετείχε στο κίνημα U=U. Η διακήρυξη ότι τα άτομα με HIV που βρίσκονται σε αντιρετροϊκή θεραπεία και έχουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δε μεταδίδουν τον ιό HIV σεξουαλικά – ερχόταν ακόμη σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις πολλών opinion leader στο πεδίο της δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

«Η Νέα Υόρκη είναι περήφανη που έκανε το πρώτο βήμα στη χώρα και εντάχθηκε στο κίνημα «U = U» και ακόμη πιο υπερήφανη διότι τα υγειονομικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα ακολούθησαν το παράδειγμά μας. Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε το μήνυμα «U=U» ως ένα σημαντικό μέσο της εργαλειοθήκης για τη σεξουαλική υγεία, μαζί με τη χρήση προφυλακτικού, την PrEP και την PEP, διότι η επιστήμη είναι σαφής: Undetectable = Untransmittable.»